Predstavitev SRIP

Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo Pametne stavbe in dom z lesno verigo (SRIP PSiDL) predstavlja eno izmed devetih ključnih dolgoročnih razvojnih partnerstev v podporo Strategiji pametne specializacije Slovenije (S4), katere ambicija je, da Slovenija na nišnih področjih preide od sledilca do soustvarjalca globalnih trendov.

SRIP PSiDL združuje deležnike, ki delujejo na širokem področju pametnih in trajnostnih stavb, s fokusi na les in lesno verigo, naprednih nebiogenih gradbenih proizvodov, pametnih naprav in sistemov, aktivnega upravljanja stavb in uporabniku prilagojenega ambienta.

SRIP SPiDL prepletanje stebrov

SRIP PSiDL združuje člane treh združenj; Združenja lesne in pohištvene industrije pri Gospodarski zbornici Slovenij (GZS ZLPI), Zavoda za trajnostno in inovativno gradbeništvo (Z TIGR) in inovacijskega grozda TECES.

logo gzs slovenski RGB   teces logo podpis ns  tigr

 

Kaj so Strateško razvojna inovacijska partnerstva (SRIP)?

SRIP-i so dolgoročno partnerstvo med podjetji, raziskovalno sfero, državo in občinami ter povezovalci, uporabniki in nevladno sfero - t. i. 'četvorna vijačica' (quadruple helix), ki povezuje naložbene in intelektualne potenciale slovenskih deležnikov in jim organizira celovit razvojno-inovacijski ekosistem s ciljem prodora na globalne trge in močnejšega pozicioniranja na prednostnih področjih S4.

Več o Strategij pametne specializacije Slovenije (S4) in devetih ključnih strateških razvojno inovacijskih partnerstvih na spletni strani Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Objave


logo MGRT glava deljena slo
Aktivnosti sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 
Na spletni strani TECES uporabljamo piškotke z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje ter za uporabniške nastavitve strani. Prosim sprejmite piškotke.